https://www.facebook.com/wftda/videos/10155722142429111/

Malmös roller derby-lag vann igår (fredag 8/9 2017) sin viktigaste match någonsin! WFTDA’s* Playoffs i roller derby spelas i Malmö i helgen och är vägen till prestigefyllda Championships i Philadelphia i november. Nu har Crime City Rollers säkrat sin plats som ett av världens bästa lag.

Malmölaget är det enda laget från Europa förutom London Rollergirls som har lyckats ta sig till det Championships någonsin.
Detta är också en historisk helg eftersom det är första gången som playoffs arrangeras utanför Nordamerika, och alltså i vårt älskade Malmö.

Dagens match mot Helsinki Roller Derby blev en vinst med 215-170. Nu är alltså Malmö klara för Championships och den viktigaste tävlingen i roller derby. Under lördagens och söndagens fortsatta matcher tävlar vi om playoffsplats som tredje eller fjärde bästa lag i helgens turnering.
Kom och se Malmö spela mot New Yorks lag Gotham Girls Roller Derby, vinnare av Championships fem ggr i rad, och ett av världens absolut bästa lag. Matchen börjar ikväll (lördag) kl 18.00, i Baltiska hallen.

Välkomna!

*WFTDA: Women’s flat track derby association