Crime City Rollers är Europamästare

Årets största europeiska roller derby-event hände i Malmö helgen den 7-9 juni – när Malmös egna Crime City Rollers anordnade WFTDA Regional Championships Europe. Gräddan av Europas roller derby-elit kämpade till sista droppen för vinst i turneringen i Baltiska hallen i Malmö – och hemmalaget var med och slogs om titeln.

Finalmatchen på söndagskvällen den 9 juni blev intensiv och hård – och Roller Derby Toulouse var stora delar av matchen hack i häl med Crime City Rollers. Men hemmalaget förlorade aldrig ledningen. Matchen slutade 158-110 till Crime City Rollers – och Malmölaget är därmed europeiska mästare i roller derby! 

Nu väntar World Cup i Portland i USA i november – där Crime City Rollers tävlar bland världens bästa lag om VM-guldet!

TOPP TRE I REGIONAL CHAMPIONSHIPS EUROPE:

  1. Crime City Rollers (Malmö)
  2. Roller Derby Toulouse
  3. Nantes Roller Derby

TL:DR for the non-swedish speakers: Crime City Rollers won the WFTDA Regional Championships 2024, and will go on to play in the World Cup in Portland in November!

TOP THREE TEAMS IN THE REGIONAL CHAMPIONSHIPS EUROPE:

  1. Crime City Rollers (Malmö)
  2. Roller Derby Toulouse
  3. Nantes Roller Derby
Scroll to Top